PEC-uitblinker Van Crooij heeft gebruiksaanwijzing: 'Kon kleedkamer afbreken'

PEC-uitblinker Van Crooij heeft gebruiksaanwijzing: 'Kon kleedkamer afbreken'

16-09-2018 14:56
32

Vito van Crooij (22) begint zijn draai te vinden bij PEC Zwolle. De 22-jarige aanvaller verzorgde in de laatste drie duels de volledige Zwolse doelpuntenproductie.

In gesprek met De Stentor erkent Van Crooij dat hij een gebruiksaanwijzing heeft, maar die telt veel minder letters dan in zijn puberteit. "Ik kan nog steeds heel slecht tegen mijn verlies, maar ik heb dat inmiddels wel leren beheersen. Als ik als D- en C-speler een wedstrijd verloor, dan kon ik in de kleedkamer alles afbreken. Dan gooide ik met spullen. Preken van trainers hielpen weinig."

Van Crooij toonde beterschap toen de kortsluitingen zijn gewenste doorbraak bij VVV-Venlo dreigden te dwarsbomen. "Ik ben wakker geschud toen bleek dat ik een twijfelgeval geworden was in de opleiding en misschien de club misschien wel moest verlaten. Vervolgens ging het steeds beter, ook omdat ik een paar jaar later met het eerste elftal mee mocht doen."

'Ontploffingsgevaar' licht desondanks nog altijd op de loer, concludeert de krant. "Maar het overkomt me nauwelijks nog. En weet je, misschien is het ook niet goed om dat helemaal niet meer te hebben. Het tekent mijn winnaarsmentaliteit wel. Ik wil gewoon niet verliezen. Dat is ook wel een beetje mijn sterke kant geweest. Daardoor geef ik nooit op en ben ik denk ik ook wel een winnaar."