Utrecht lijdt pijnlijke nederlaag: 'Dit is wel heel klote op zo'n manier'

Utrecht lijdt pijnlijke nederlaag: 'Dit is wel heel klote op zo'n manier'

16-09-2018 17:11
38

Na de stroeve competitiestart en het ontslag van trainer Jean-Paul de Jong ging FC Utrecht zondag op eigen veld onderuit tegen FC Emmen. Maandag staat de nieuwe trainer Dick Advocaat voor de groep.

"Dit is gewoon een zwaar verlies. We zijn stroef gestart, dan tegen Emmen thuis verliezen en dan is je start heel slecht. Dan gaan we morgen zien wat er veranderen gaat", aldus aanvoerder Willem Janssen voor de camera van FOX Sports. De captain geeft aan niet goed te weten wat hij van de nieuwe trainer moet verwachten. "Ik ken hem niet. Ik ken hem natuurlijk wel van de televisie, maar ik weet niet. We laten het op ons afkomen en hopelijk kunnen we het de goede kant op draaien. (...) Ik denk dat hij genoeg punten ziet die voor verbetering vatbaar zijn."

Wedden

Meer odds

Utrecht kwam tegen de promovendus nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na een rode kaart voor Urby Emanuelson ging het na rust alsnog mis. "Dit is een beetje de fase waar we in zitten denk ik", stelt Janssen. "Ik denk dat we de eerste helft weinig gecreëerd hebben, er was ook niet veel aan de hand. En dan komt die rode kaart een paar minuten voor de rust en wordt het wel moeilijk. Dat is geen excuus, want ook met tien man kan je goed verdedigen."

"Dat is de fase waar we in zitten dat tegenstanders tegen ons dan zulke goals maken", vervolgt de aanvoerder. "Aan andere kant hebben we de tweede helft denk ik tien spelhervattingen gehad, daar moeten we meer uithalen. (...) Dit is wel heel klote op zo'n manier."