Onthutste Dekker over nederlaag PEC: 'Echt ongekend, gewoon dramatisch'

Onthutste Dekker over nederlaag PEC: 'Echt ongekend, gewoon dramatisch'

16-09-2018 19:58
21

PEC Zwolle ging zondag onderuit tegen Vitesse (0-2) en middenvelder Rick Dekker had daar weinig positiefs over te melden. Volgens Dekker moet er snel wat veranderen. De nederlaag tegen Vitesse zag hij al vroeg aankomen.

"De warming-up zag er al niet uit, terwijl we echte een goede trainingsweek hebben gehad. Ik had een goed gevoel over deze wedstrijd. Maar dan speel je zo, dat is echt ongekend. Gewoon dramatisch", aldus de onthutste middenvelder tegenover RTV Oost.

"De eerste helft was verschrikkelijk. Voor ons, voor het publiek, voor alles en iedereen. Het zag er niet uit", vervolgt hij. "We kregen twee klotegoals tegen, het sloeg echt nergens op. De tweede helft proberen we het opportunistisch met lange ballen. Dan gaat het iets beter, maar door de eerste helft geef je de wedstrijd al weg."

Volgens Dekker is PEC veel bezig met het inslijpen van patronen en het neerzetten van het middenveld. "Maar vandaag pakte ons strijdplan verschrikkelijk uit. We hadden beter niet kunnen voetballen. Het heeft tijd nodig, maar zo schiet het niet op", aldus Dekker.