'Ik heb bij Ajax al meer kansen gekregen dan ik tijdens de vakantie kon bedenken'

'Ik heb bij Ajax al meer kansen gekregen dan ik tijdens de vakantie kon bedenken'

16-09-2018 20:28
23

Kaj Sierhuis heeft geen spijt van zijn keuze om deze zomer bij Ajax te blijven. De twintigjarige spits dreigt een pas op de plaats te moeten maken, nu Kasper Dolberg weer fit is.

Dolberg maakt maandagavond bij Jong Ajax zijn rentree. Als hij die test doorstaat, zit de Deense spits hoogstwaarschijnlijk bij de selectie voor de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene. Dat zou ten koste kunnen gaan van Sierhuis, die hoe dan ook positief blijft.

"Door de blessure van Kasper heb ik al meer kansen gekregen dan ik tijdens de vakantie had kunnen bedenken: mijn debuut in de Champions League gemaakt, mijn debuut als basisspeler", reageert Sierhuis tegenover Het Parool.

Sierhuis bleef deze zomer bij Ajax, terwijl concurrent Mateo Cassierra zich liet verhuren aan FC Groningen. "Ik zag daarom genoeg perspectief om te blijven. Ik heb nog geen heel seizoen in Jong Ajax gespeeld. En als Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar niet kan spelen, schuif ik een plaatsje op. Natuurlijk wil je altijd meer en sneller, maar je moet ook geduldig zijn."