Huntelaar trapt op de Ajax-rem: 'Buitenwereld denkt daar wat makkelijk over'

Huntelaar trapt op de Ajax-rem: 'Buitenwereld denkt daar wat makkelijk over'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 06:55ma 17-09-2018 om 06:55

Velen zijn optimistisch over de kansen van Ajax in de Champions League, maar Klaas-Jan Huntelaar trapt op de rem. De Ajax-spits is niet van plan makkelijk te denken over de tegenstanders in het miljardenbal. De Amsterdammers moeten zien af te rekenen met Bayern München, Benfica en AEK Athene.

Er is wel reden om positief te zijn over de kansen van Ajax. "Dat is ook wel zo, maar ik proef dat de buitenwereld wat makkelijk denkt over deze tegenstanders", vertelt Huntelaar in het Algemeen Dagblad. "Waarom? Zoveel hebben Nederlandse clubs niet laten zien. We moeten niet gaan zweven, maar het is mooi dat er weer hoop is."

Aan de andere kant gelooft Huntelaar erin dat Ajax ploegen kan verrassen en een goed figuur kan slaan in de Champions League. "Daar geloof ik heilig in. We spelen met veel mensen voor de bal. Dat is onze kracht, maar dat kan soms ook een zwakte zijn. Als team moeten we daar een weg in vinden. Ik ben zelf ook benieuwd of dat gaat lukken. Dat maakt deze week met wedstrijden tegen AEK en PSV (woensdag en zondag, red.) ook zo mooi."

Huntelaar waakt voor Benfica, dat vaak de groepsfase overleeft. "Zij zitten niet voor niets in pot twee bij de loting hè. Een club die structureel goed presteert in Europa. Overwinteren in Europa (minimaal derde worden, red.) is het doel. Alles wat meer is zou fantastisch zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax overwinteren?

(1493 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws