De Boer prijst Ajax-duo aan bij Barcelona: Hij komt over als een 30-jarige

De Boer prijst Ajax-duo aan bij Barcelona: "Hij komt over als een 30-jarige"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 07:48ma 17-09-2018 om 07:48

Ronald de Boer heeft in Spanje een goed woordje gedaan voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De twee Ajacieden zijn goed genoeg voor FC Barcelona, bezweert de oud-international.

"Frenkie is geweldig. Hij is een voetballer voor wie je naar het stadion komt", vertelt De Boer, in 1999 en 2000 zelf voetballer van Barcelona, aan El Mundo Deportivo. "Hij is één van de spelers die het verschil maakt en ook nog steeds erg jong is (21, red.)."

Het is voor Ajax een onbegonnen zaak om De Jong nog jaren in Amsterdam te houden, denkt De Boer. Barça meldde zich deze zomer meerdere keren, maar Ajax-directeur Marc Overmars hield bij voet bij stuk. "Ik weet niet of hij naar Barcelona gaat, maar het zou normaal zijn als Frenkie vertrekt bij Ajax. Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen in Camp Nou."

De Boer stelt dat De Ligt óók een meer dan geschikte voetballer is voor Barça. "De Ligt is ook geweldig. Hij is negentien jaar oud, maar hij komt over als een dertigjarige. De Ligt en De Jong kunnen zonder problemen mee bij Barcelona."

Poll

Zijn De Ligt en De Jong klaar voor Barcelona?

(2530 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws