'Transfernieuws': VoetbalPrimeur en podcast De Derde Helft gaan samenwerken

  'Transfernieuws': VoetbalPrimeur en podcast De Derde Helft gaan samenwerken

  Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 09:00ma 17-09-2018 om 09:00

  VoetbalPrimeur en De Derde Helft, dé podcast van de Eredivisie, slaan de handen ineen. Vanaf deze week zijn alle afleveringen van de show op VoetbalPrimeur te beluisteren, inclusief de zes speciale Champions League-uitzendingen.

  De Derde Helft is geen standaard voetbalpraatprogramma, maar eentje waar je het gevoel hebt alsof je nog steeds in de kleedkamer van je voetbalteam zit. Aan de hand van presentator Titus laten cultheld Koen 'Snijboon' en de broers Gijs en Tim elke week hun licht schijnen over de voorbije speelronde van de Eredivisie. Heel serieus nemen ze zichzelf niet, maar met snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten is het borrelpraat deluxe! En jij als bezoeker van VoetbalPrimeur kan ook je vragen gaan stellen die dan vervolgens in de podcast behandeld worden! 

  Tijd voor een voorstelrondje!

  Tim
  Sinds 1992 grammaticaal betweter en bang om kaal te worden. Tim is erg gesteld op taal, schrijven is dan ook één van zijn passies. De zelfbenoemde voetbalautoriteit heeft dan ook al een boek op zijn naam staan, waarvoor hij elf spelers portretteerde die slechts één keer in Oranje speelden. ‘Het waren 18 onvergetelijke minuten.’ Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar!

  In De Derde Helft is Tim voornamelijk irritant. Met zijn langdradige verhalen en nutteloze feitjes, weet hij veel luisteraars te verliezen. Met een masterdiploma in de media bewaakt hij de journalistieke normen en waarden, die door zijn kompanen vakkundig worden genegeerd.

  Tenslotte klust Tim parttime bij als ziener bij Astro TV. Zowel tijdens het WK als tijdens de Eredivisie heeft hij het achtuurjournaal gehaald met zijn bizarre correcte voorspellingen.

  Koen
  Koen 'Snijboon' staat bekend als voetbalencyclopedie vol nutteloze feitjes. Hij wordt geroemd om zijn fluwelen radiostem (en bekritiseerd om zijn kop voor de radio).

  Hij is verliefd op de romantiek van voetbal. Rood omcirkeld op zijn kalender zijn onder andere de Africa Cup of Nations en de jaarlijkse release van de nieuwe Football Manager. Hoe exotischer het toernooi of de spelers, des te meer geniet Snijboon.

  Echt warm loopt hij voor onze eigen Eredivisie. De competitie waar talent volop de ruimte krijgt en waar komische momenten meer voorkomen dan mooie doelpunten. Snijboon heeft een zwak voor technische excentriekelingen die op hun manier kleur geven aan de competitie (denk Gerald Sibon, Theo Janssen en Ricky van den Bergh) en creatieve scouting (de categorie Sammy Kuffour, Stefan Babovic en Ayodele Adeleye).

  Gijs
  Welgeteld 12 maanden voor Tim kwam Gijs uit dezelfde baarmoeder. Dit is dan ook meteen het enige wat hij deelt met zijn jongere familielid. Gijs voetbalt als enige van dit viertal nog op een redelijk acceptabel niveau. Hij lijkt hier echt niets meer dan de slappe kleedkamerhumor van te hebben opgestoken, want bijna elke uitzending is het weer raak. Tussen de schuine grappen door hoort men soms een nuttig tactisch inzicht, maar deze wordt dan meteen overstemd door een langdradig verhaal van zijn broertje.

  Buiten slappe grappen en regelmatig trainen bestaat zijn dagelijkse bestaan vooral uit het spekken van zijn pensioen: bij Nike als digitale marketeer.

  Titus
  Titus heeft eigenlijk maar één taak en dat is zorgen dat de mannen in het gareel blijven. Gelukkig houdt Titus het bij zelf de vragen stellen, want over voetbal moet je hem niets vragen. Daarnaast krijgt hij de meeste voetbalnamen niet eens zijn strot uit en zijn gênante versprekingen aan de orde van de dag.

  Desalniettemin, heeft Titus zich als onmisbaar bewezen voor De Derde Helft, want zonder hem zouden Tim zijn verhalen oneindig worden, Snijboon het uitsluitend over obscure voetballers hebben en Gijs alleen maar slechte woordgrappen maken.

  Titus heeft (vanzelfsprekend) geen achtergrond in de sportjournalistiek en is dan ook geen pretentieuze sportbobo. Wel heeft hij een passie voor podcasts maken en dit houdt hem dan ook voornamelijk van de straat.

  Alvast voor in je agenda: donderdagochtend vroeg staat er een speciale Champions League-uitzending in je Podcast-app! En voor nu: veel plezier bij het luisteren van de nieuwste aflevering!

  Lees meer over:Eredivisie

  Poll

  Een podcast over de Eredivisie:

  (102 stemmen)

  Plaats een reactie

  Knoerisgeitje +21950
  maandag 17 september 2018 om 09:01
  Leuk dat je afleveringen wilt gaan doen, maar moest deze voorstelling nou echt??
  Vind ik leuk
  maandag 17 september 2018 om 09:11
  Dit was alvast een voorproefje van de kwaliteitsimpuls die de website hiermee krijgt
  Vind ik leuk
  Smithsonian +34148
  maandag 17 september 2018 om 09:09
  Nope.
  Vind ik leuk
  Foden +4676
  maandag 17 september 2018 om 09:10
  Leuk man
  Vind ik leuk
  maandag 17 september 2018 om 16:53
  Waarom Foden?
  Vind ik leuk
  maandag 17 september 2018 om 09:11
  50 min. duurt te lang. De voetbalpraatprogramma's wisselen en analyseren hun gesprekken ook af met beelden. In tegenstelling tot de TV-programma's heeft deze podcast een hoge 'r'-gehalte trouwens.
  Inhoudelijk wel een goed programma maar podcasts en radioprogramma's zijn niet mijn ding...

  Edit: Heb het gevoel dat de jongens de podcast vooral voor zichzelf maken dus jongens, vooral doorgaan!!!
  [Reactie gewijzigd op maandag 17 september 2018 om 09:32]
  Vind ik leuk
  riGGY-AFCA +19973
  maandag 17 september 2018 om 09:17
  Ik wik wel wat reclame blokken ertussen willen hebben...
  Vind ik leuk
  RtdDub +13562
  maandag 17 september 2018 om 09:18
  Nou...... kan niet wachten.
  Vind ik leuk
  J Kiprich +17231
  maandag 17 september 2018 om 09:42
  Ik wel, bij voorkeur tot ik een ons weeg....
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws