Utrecht-duo mag blijven van Advocaat: 'Als ze goed luisteren, dan komen ze er wel'

Utrecht-duo mag blijven van Advocaat: 'Als ze goed luisteren, dan komen ze er wel'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 11:05ma 17-09-2018 om 11:05

Marinus Dijkhuizen en Ricky Kruys blijven deel uitmaken van de technische staf van FC Utrecht. Hoewel de nieuwe hoofdtrainer Dick Advocaat een eigen assistent meeneemt in de persoon van Zeljko Petrovic, blijft hij graag samenwerken met Dijkhuizen en Kruys.

De twee waren onder de inmiddels ontslagen Jean-Paul de Jong al verantwoordelijk voor de veldtrainingen. Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen namen ze op interimbasis de honneurs waar en ook onder Advocaat blijven ze behouden voor FC Utrecht. "Dijkhuizen is zelf spits geweest en kan meepraten over de aanvallers, Petrovic is international van Joegoslavië geweest, dus hij heeft ook veel ervaring en Kruys is talentvolle jonge trainer. Als ze alle drie goed luisteren, komt het wel goed met ze", grapt Advocaat maandagochtend tijdens zijn presentatie in de Galgenwaard.

De ex-bondscoach is in Utrecht aan de slag gegaan, omdat hij zich graag wil revancheren voor zijn mislukte avontuur bij Sparta. Advocaat volgde halverwege het seizoen de ontslagen Alex Pastoor op, maar kon degradatie niet voorkomen. "Ik ben er echt ziek van geweest dat het daar niet lukte. Nu krijg ik de kans om mijn carrière goed af te sluiten in Nederland." Toen zaakwaarnemer Rob Jansen hem benaderde, heeft Advocaat tien minuten nagedacht. "Ik vroeg eerst: is dat wel verstandig? Na goed overleg van tien minuten zei ik: ik doe het."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Krijgt Advocaat de boel op de rit?

(2896 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws