Weerzien in de Arena: Dit is het sterkste Ajax dat ik me kan herinneren

Weerzien in de Arena: "Dit is het sterkste Ajax dat ik me kan herinneren"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 11:50ma 17-09-2018 om 11:50

Voor FC Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik zat de uitwedstrijd tegen Ajax er nog lang niet op na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler. De twintigjarige Amsterdammer moest nog op jacht naar het shirt van voormalig ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar.

Terwijl de routinier zijn interviews afwerkte na de 3-0 overwinning, bleef Zeefuik aandringen. Uiteindelijk slaagde hij erin om het rood-witte shirt te bemachtigen. "Het is voor Mike te Wierik", liet de bij Ajax opgeleide verdediger weten aan De Telegraaf. "Mikes vader is een grote fan van Klaas", verklaart Zeefuik zijn opmerkelijke actie.

De verdediger werd halverwege het vorige seizoen door Ajax aan FC Groningen verhuurd, stapte in de zomer definitief over en keerde zaterdagavond voor het eerst weer terug in de Johan Cruijff Arena. Zeefuik was onder de indruk van zijn ex-werkgever. "Dit is het sterkste Ajax dat ik me kan herinneren. We speelden defensiever dan normaal, maar hadden het alsnog heel moeilijk." De thuisploeg werd wel in het zadel geholpen door een strafschop, die volgens Zeefuik gemakkelijk gegeven werd. "Maar kennelijk speelt het in de Arena dan toch mee dat hij acht minuten daarvoor al een doelpunt heeft afgekeurd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws