Ben net begonnen bij Ajax, andere voetballers hebben heel grote carrières gehad

"Ben net begonnen bij Ajax, andere voetballers hebben heel grote carrières gehad"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 19:25ma 17-09-2018 om 19:25

Frenkie de Jong wordt vergeleken met voormalig wereldsterren, maar daar kan de Ajacied helemaal niets mee. De Jong is al vergeleken met onder meer Johan Cruijff en Franz Beckenbauer. In een interview met de Volkskrant noemt hij het 'heel erg overdreven'.

"Ik ben net begonnen bij Ajax, andere voetballers hebben heel grote carrières gehad", zegt De Jong (21). "Daaraan kan ik nog lang niet tippen. Maar ik kan het ook niet tegenhouden. Van mij mogen ze schrijven."

De Jong spreekt ook over de concurrentiestrijd bij Ajax. De middenvelder vindt het niet erg dat de Amsterdammers een overvloed aan middenvelders hebben. "Ik denk: hoe meer goede voetballers, des te beter."

De Jong vindt dat het 'aardig loopt' bij Ajax. "Het is ook een soort cliché dat voetballers altijd in balans moeten lopen, met een loper, een voetballer en een breker op het middenveld. En het is ook niet zo dat je niet kunt omschakelen of niet kunt verdedigen als je goed kunt voetballen. Het valt bij een goede voetballer minder op als hij ballen afpakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws