'Ik draag PSV een warm hart toe, maar sta nog iets harder te juichen voor Ajax'

'Ik draag PSV een warm hart toe, maar sta nog iets harder te juichen voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 06:53di 18-09-2018 om 06:53

Hoewel Patrick Kluivert zijn beste periode in het buitenland bij FC Barcelona kende, juicht hij dinsdagavond ook voor PSV. De oud-spits geeft de Eindhovenaren desondanks weinig kans in Camp Nou.

"Elke club waar ik heb gevoetbald, draag ik een warm hart toe, dus ook PSV. En een punt of een overwinning – een goed resultaat – zou natuurlijk top zijn voor het Nederlandse voetbal", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Morgen sta ik natuurlijk nóg iets harder te juichen voor Ajax, want daar heb ik mijn opleiding genoten en grote successen beleefd."

Het treffen met Barça wordt voor PSV vooral een leerschool, vreest Kluivert. "Elke ploeg die in Nou Camp komt, krijgt het loodzwaar. Maar het is wel een voordeel dat Mark (van Bommel, red.) voor FC Barcelona heeft gespeeld en de club goed kent. Dat maakt het makkelijker om een goede strijdwijze te bedenken. Alleen moeten zijn spelers die wel 'even' naar het veld vertalen. Met een gelijkspel zou PSV een wereldprestatie leveren."

Kluivert is niet verrast dat Van Bommel hoofdtrainer is geworden. "Ik heb Mark natuurlijk niet heel lang meegemaakt, maar ik herinner me wel dat hij in het veld altijd al een leider was. Dat heeft hij bij zijn latere clubs FC Barcelona, Bayern München en AC Milan ook verder ontwikkeld. Natuurlijk leiderschap komt je als trainer wel van pas. Dus of ik het had gezien? Ja."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws