Cruijffiaanse wijsheid Van Bommel: 'Plan A verbeteren, heb je Plan B niet nodig'

Cruijffiaanse wijsheid Van Bommel: 'Plan A verbeteren, heb je Plan B niet nodig'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 07:45di 18-09-2018 om 07:45

Mark van Bommel benadrukt dat hij niet van plan is om zijn tactiek overboord te gooien nu PSV op bezoek gaat bij FC Barcelona. De trainer sprak woorden in de geest van Johan Cruijff, die grote successen vierde in Catalonië.

"Je moet zorgen dat je plan A zo verbetert, dat je eigenlijk geen plan B nodig hebt", aldus Van Bommel, geciteerd door De Telegraaf. "We zijn nu drie maanden bezig. Het is sowieso al moeilijk om er één bepaalde speelwijze in te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, soms kan het helpen om voor een bepaald duel het systeem om te gooien en zo resultaat te halen. Maar op de langere termijn is het beter om plan A te verbeteren. Dan kan je daar in alle wedstrijden aan vasthouden."

PSV beseft desondanks dat het voor een hels karwei staat. Daniel Schwaab is ervaringsdeskundige. Hij ging in 2012 met Bayer Leverkusen op bezoek in Camp Nou. Barça won met 7-1. "Daar heb ik weinig plezier aan beleefd…", stelt de Duitser. "We wilden leuk meevoetballen, maar waren dom en naïef. Zo werkt het niet. Messi maakte er toen vijf."

"Nu is er de kans voor mij en voor ons om het beter te doen. Het is geen schoolreisje. We moeten geen angst hebben. Als wij een heel goede avond hebben, en zij een iets mindere, dan is er misschien iets mogelijk", besluit Schwaab.

Poll

Gaat PSV stunten in Barcelona?

(5961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws