'Instabiele verdediging brengt NAC nu al in de problemen: één à twee aankopen'

'Instabiele verdediging brengt NAC nu al in de problemen: één à twee aankopen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 09:06di 18-09-2018 om 09:06

NAC Breda zit na vijf competitiewedstrijden al in de problemen. De Bredanaars verloren zondagmiddag thuis met 2-3 van promovendus Fortuna Sittard en staan na de vierde nederlaag van het seizoen voorlaatste.

Ajax-huurling Benjamin van Leer, de vierde doelman van het seizoen, vestigde de aandacht op zich met een afgrijselijke blunder op een afstandspoging van Ahmed El Messaoudi. De verdediging van NAC maakte bovendien geen waterdichte indruk. Volgens BN DeStem kijkt de club nu al uit naar de winterse transferperiode, waarin NAC 'één of twee gerichte aankopen' wil doen om de verdediging van stabiliteit te voorzien.

Trainer Mitchell van der Gaag slachtofferde Karol Mets voor het thuisduel met Fortuna Sittard, maar vervanger Erik Palmer-Brown liet geen onuitwisbare indruk achter. Vlak voordat Van Leer zijn blunder maakte, werd El Messaoudi in stelling gebracht door een zwakke inspeelpass van de Amerikaan. De jonge Daan Klomp dient zich aan, maar Van der Gaag lijkt het niet aan te durven om aanvoerder Menno Koch te passeren. Manchester City-huurling Greg Leigh maakt links achterin een zwakke indruk, maar zijn concurrent Jurich Carolina staat er evenmin goed op. De van PSV overgekomen verdediger is nog niet verder gekomen dan de reservebank.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft NAC in de Eredivisie?

Ja, ze gaan zich rechtstreeks handhaven
27%
Ja, ze redden zich via de play-offs
30%
Nee
43%
(944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws