Zeven conclusies: Geflatteerde nederlaag, Van Bommel krijgt gelijk

Zeven conclusies: Geflatteerde nederlaag, Van Bommel krijgt gelijk

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 21:25di 18-09-2018 om 21:25

PSV begon het Champions League-seizoen met een 4-0 nederlaag bij FC Barcelona. VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies na de ruime nederlaag in Camp Nou.

Geen Champions League-gevoel
De wedstrijd tussen FC Barcelona en PSV begon al om 18.55 uur. In Spanje zijn dan nog veel mensen aan het werk. Het voelde daardoor allemaal net even anders. Camp Nou was zeker niet uitverkocht, hoewel er volgens de officiële telling toch nog 73.462 toeschouwer aanwezig waren. Van een geweldige Champions League-ambiance was in Barcelona dan ook geen sprake. De PSV-fans mogen volgende maand voor een betere sfeer zorgen als Inter op bezoek komt.

Van Bommel krijgt gelijk
"Ik denk dat in de omschakeling onze mogelijkheden liggen", zei Van Bommel voorafgaand aan het duel tegen FC Barcelona. Hij kreeg gelijk: via Steven Bergwijn en Hirving Lozano kwam PSV er regelmatig gevaarlijk uit. Via Gastón Pereiro kreeg PSV zelfs de eerste kans van de wedstrijd en zowel voor als na rust waren er mogelijkheden voor de Eindhovenaren. Het vizier stond echter niet op scherp en vooral de pogingen van Lozano misten richting. Na rust was de sterk spelende Angelino de eerste die een bal tussen de palen kreeg. Dat Barcelona kwetsbaar is in de omschakeling, werd echter wel bewezen.

Overtalsituatie komt te laat
Wat deed Samuel Umtiti? De verdediger pakte een volkomen onnodige tweede gele kaart. Na de 3-0 van Messi zette de verdediger een keihard blok waarmee hij Lozano aanpakte. Het leverde hem zijn tweede, oliedomme, gele kaart op. Aan het overtal had PSV echter niets. Sterker nog: via Messi scoorde Barcelona nog een keer.

Geen maat op Messi
Via een weergaloze vrije trap brak Messi de wedstrijd open, na rust tekende de Argentijnse superster voor nog twee treffers. Messi maakte nummer 101, 102 en 103 in de Champions League. Met een hattrick was de Argentijn duidelijk de grote man bij de thuisploeg, zoals zovaak. Het was al zijn achtste hattrick in het miljardenbal. Eerder scoorde hij ook al een hattrick tegen Ajax, vijf jaar geleden om precies te zijn.

Ongelukkige Isimat
Nicolas Isimat-Mirin viel na ruim een uur in voor Nick Viergever, die dicht tegen een tweede gele kaart aan zat. Erg gelukkig pakte die wissel niet uit en Van Bommel zal in het vervolg wel drie keer nadenken voor hij de wissel doorvoert. Bij de 3-0 en de 4-0 stapte Isimat-Mirin kinderlijk eenvoudig uit, waardoor Messi zijn tweede en derde treffer van de avond kon maken.

Geflatteerde nederlaag
De uitslag doet vermoeden dat PSV volledig van de mat werd geveegd door Barcelona, maar lange tijd deed de ploeg van Van Bommel heel aardig mee. In de omschakeling was PSV regelmatig dreigend, maar een klein beetje geluk ontbrak. Nadat Ousmane Dembélé er een kwartier voor tijd 2-0 van maakte was het verzet van PSV gebroken.

Volgende tegenstander: Inter
Ondanks de ruime nederlaag moet het optreden van PSV in Barcelona de ploeg vertrouwen geven voor het restant van de wedstrijden in de groepsfase. De Eindhovenaren spelen op 3 oktober de thuiswedstrijd tegen Inter, dat in eigen huis een 0-1 achterstand tegen Tottenham Hotspur omboog in een overwinning: 2-1. Met een overwinning tegen de Italianen doet PSV gewoon weer mee in groep B.

(VoetbalPrimeur / Jurgen van der Hoeven)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws