Blind en Schöne kunnen nog wel een succeswensje via app verwachten, ja

"Blind en Schöne kunnen nog wel een succeswensje via app verwachten, ja"

19-09-2018 10:10
15

Ricardo van Rhijn denkt dat Ajax een goede kans maakt om als nummer twee in de poule door te gaan in de Champions League. De verdediger van AZ heeft zin in het Europese avontuur van zijn oude club, zo zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
ALKMAAR

Ruim twee jaar geleden vertrok Van Rhijn bij Ajax. Hij stond bijvoorbeeld in de basis toen Ajax in eigen huis met 2-1 won van het grote FC Barcelona (foto). Woensdag zit hij aan de buis gekluisterd voor Ajax – AEK Athene. "Ik ga lekker op de bank voetbal kijken. Ik kijk daar echt naar uit, ja. Ik weet hoe het is om met Ajax Champions League te spelen. Dat zijn magische avonden", zegt Van Rhijn tegen VoetbalPrimeur.

"Ik spreek niet heel veel jongens die nu bij Ajax spelen, maar een aantal wel. Joël (Veltman, red.) sowieso, maar hij is nu helaas geblesseerd en kan woensdag dus niet spelen. Met Daley Blind en Lasse Schöne app ik af en toe nog een berichtje heen en weer. Zij kunnen deze week nog wel een succeswensje verwachten via app."

Of Ajax kans maakt in een poule met AEK, Bayern München en Benfica? "Er liggen zeker kansen voor Ajax. Ajax hoeft zich zeker niet minder te voelen dan AEK Athene, en eigenlijk ook niet ten opzichte van de rest. Natuurlijk is Bayern München op papier wel de nummer een van de poule. Maar er liggen voor Ajax denk ik genoeg kansen om achter Bayern tweede te worden in de poule. Ze zijn zéker niet kansloos. Wat mij betreft gaat Ajax gewoon door als nummer twee in de poule. Laten we het in ieder geval hopen."

Woensdagavond nemen Ajax en AEK Athene het om 18.55 uur tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena.