'Flinke domper voor Ajax: De Ligt haakt af met blessure en speelt niet tegen AEK'

'Flinke domper voor Ajax: De Ligt haakt af met blessure en speelt niet tegen AEK'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 12:14wo 19-09-2018 om 12:14

Ajax moet het woensdagavond doen zonder Matthijs de Ligt. De verdediger kampt met een lichte knieblessure en zal tegen AEK Athene niet spelen. Dat meldt De Telegraaf.

De Ligt liep de blessure op tijdens de afsluitende training van dinsdag. Hij zou woensdagochtend op de club zijn getest, maar ondervindt te veel hinder van een lichte knieblessure. Het is nog onzeker of De Ligt zondag ook ontbreekt in de topper tussen PSV en Ajax. Ajax heeft het bericht nog niet bevestigd.

Naar verwachting schuift Frenkie de Jong een plek naar achteren. Volgens De Telegraaf is Carel Eiting de meest logische optie om de plek van De Jong op het middenveld in te vullen. Dat zou voor Donny van de Beek een flinke domper betekenen.

Tijdens de persconferentie dinsdagavond stelde De Ligt nog uit te kijken naar het Champions League-duel. "Als jonge jongen zat ik al op de tribune bij Champions League-wedstrijden", aldus de verdediger. "Al die witte vlaggetjes, de spanning op de tribune… Ik weet hoe het voelt om als supporter wedstrijden van Ajax in de Champions League bij te wonen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws