Volop lof voor 'unsung hero' Wijnaldum: 'Al maanden beste Liverpool-middenvelder'

Volop lof voor 'unsung hero' Wijnaldum: 'Al maanden beste Liverpool-middenvelder'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 14:28wo 19-09-2018 om 14:28

Georginio Wijnaldum is de 'unsung hero' van Liverpool. Dat stelt clubicoon John Barnes, die de Oranje-international de beste middenvelder van The Reds noemt in de afgelopen vier, vijf maanden.

Wijnaldum maakte ook dinsdag in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (3-2) een sterke indruk. "Wijnaldum is de afgelopen vier, vijf maanden fantastisch", steekt Barnes de loftrompet over de Nederlander in gesprek met talkSPORT. "Hij was geweldig aan het einde van het vorige seizoen, zowel in de Premier League als de Champions League."

Barnes, tussen 1987 en 1997 actief op Anfield en 79-voudig Engels international, vraagt zich af wie de voorkeur krijgen van manager Jurgen Klopp op het goedbezette middenveld. "Je hebt Henderson, Wijnaldum, Milner, Keita en Fabinho. Maar ik vind Wijnaldum al vier of vijf maanden de meeste indruk maken, naast Milner."

Ook voormalig Arsenal-doelman David Seaman is enthousiast over Wijnaldum. "Hij is zo'n speler die niet opvalt, maar hij zorgt voor de verbinding tussen de verdedigers en de aanvallers. Hij doet mij veel aan Gilberto Silva denken met zijn korte, belangrijke passes."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws