Ajax begint ijzersterk aan Champions League-campagne: Tagliafico de grote man

19-09-2018 20:44
214

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League in vier jaar tijd overtuigend in winst omgezet. De Amsterdammers rekenden na rust af met AEK Athene: 3-0. Nicolas Tagliafico was de grote man met twee schitterende goals, ook Donny van de Beek scoorde fraai.

Ajax maakte direct na het eerste fluitsignaal zijn intenties duidelijk. De Amsterdammers zochten de aanval, dreven de Grieken terug, maar echt grote kansen bleven uit. AEK Athene herpakte zich na de bliksemstart van de thuisploeg en kwam er zelfs een paar keer gevaarlijk uit. Ajax controleerde, maar slaagde er niet in om de bezoekers echt bij de strot te grijpen.

Dat veranderde meteen na rust. Ajax schoot uit de startblokken en brak meteen de ban. David Neres kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop, waarna de Braziliaan Nicolas Tagliafico perfect bediende. De Argentijn volleerde binnen. Ajax hield de voet daarna op het gaspedaal. Tagliafico was heel dicht bij zijn tweede, maar zijn kopbal van dichtbij werd ternauwernood gekeerd.

AEK Athene probeerde wel wat aan de achterstand te doen, maar Ajax had de zaken goed op orde. De beslissing viel in de 77e minuut. Dusan Tadic vond invaller Donny van de Beek met een puntgave voorzet en de middenvelder maakte het overtuigend af: 2-0. Het hoogtepunt moest toen nog komen: Tagliafico maakte op wonderschone wijze zijn tweede van de avond.

De Ajax-fans konden tussendoor ook nog een keer juichen: Kasper Dolberg maakte zijn langverwachte rentree. Enig smetje op de zege was het uitvallen van een andere spits, Klaas-Jan Huntelaar, met hamstringklachten. Of hij inzetbaar is in de topper tegen PSV zondag, is nog niet duidelijk.