Van de Beek verklaart opvallend juichgebaar: Het doet pijn, lijkt me logisch

Van de Beek verklaart opvallend juichgebaar: "Het doet pijn, lijkt me logisch"

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 00:15do 20-09-2018 om 00:15

Ajax won woensdagavond van AEK Athene en Donny van de Beek maakte als invaller de bevrijdende 2-0. Het liefst had hij gescoord als basisspeler, maar dat zat er door de keuze van Ajax-trainer Erik ten Hag niet in.

Ten Hag prefereerde Carel Eiting boven Van de Beek. "Dat was wel balen, ja", bekende Van de Beek na de 3-0 overwinning bij de NOS. "Het doet wel pijn, dat lijkt me logisch. Ook al ben je teleurgesteld, je moet toch de knop omzetten. Dat is wel gelukt, denk ik."

Kort na zijn invalbeurt scoorde Van de Beek. Hij vierde dat met een serieuze blik en de armen over elkaar. "Er zat veel emotie in, dat klopt. Ik wilde toch even laten zien dat ik er ben. Maar het was niet gericht tegen iemand ofzo. Ik denk nooit na hoe ik ga juichen. Het was gewoon een mooi moment."

De Ajacied hoopt in de Eredivisie-kraker tegen PSV wél in de basis te staan. Ten Hag heeft mogelijk opnieuw ruimte voor een middenvelder, omdat Matthijs de Ligt geblesseerd is en Frenkie de Jong naar achteren schuift. Van de Beek: "Ik weet niet hoe de trainer het ziet, maar het zou een mooie wedstrijd zijn om erbij te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp jij de manier waarop Van de Beek reageerde na zijn goal?

Ja
79%
Nee
21%
(2315 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws