'Vorig jaar had ik het lastig tegen Lozano, maar Ajax is nu een stuk sterker'

'Vorig jaar had ik het lastig tegen Lozano, maar Ajax is nu een stuk sterker'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 07:37do 20-09-2018 om 07:37

Nicolas Tagliafico was woensdag de man van de wedstrijd tijdens de 3-0 zege van Ajax op AEK Athene. De Argentijnse verdediger scoorde twee keer in de Johan Cruijff Arena.

"Lionel Messi scoorde drie keer, ik bijna", doelt Tagliafico in gesprek met De Telegraaf op de prestatie van zijn landgenoot tegen PSV. "Dat ik in mijn eerste Champions League-wedstrijd ooit twee doelpunten maak, is geweldig. Maar het allerbelangrijkste is dat we hebben gewonnen. En om eerlijk te zijn, was mijn tweede treffer een mislukte voorzet."

Tagliafico is trots op de ruime zege, zeker omdat Matthijs de Ligt ontbrak. "Hij is onze aanvoerder en zorgt voor fysieke kracht. En met hem hebben we automatismen. Frenkie de Jong en Carel Eiting hebben het geweldig ingevuld. En vergeet Donny van de Beek niet. Hij viel uitstekend in. We hadden een nogal offensieve verdediging en kwamen de eerste helft een paar keer goed weg. Maar na rust hebben we de wedstrijd naar ons hand gezet."

Voor de linksback zijn het bijzondere weken. Door de afwezigheid van Messi was hij aanvoerder van het Argentijnse team. "Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel, maakt me trots." Hij leeft met vertrouwen toe naar de topper tegen PSV. "Vorig jaar had ik het moeilijk tegen Hirving Lozano, maar Ajax is dit seizoen een stuk sterker. We zullen er alles aan doen om deze topper tot een goed einde te brengen."

Poll

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

(9818 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws