De Ligt-vervanger Eiting: 'Normaal doe je een dutje, dat zat er nu niet in'

De Ligt-vervanger Eiting: 'Normaal doe je een dutje, dat zat er nu niet in'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 09:08do 20-09-2018 om 09:08

Carel Eiting maakte woensdag in de Johan Cruijff Arena zijn debuut in de Champions League. De middenvelder van Ajax hoorde rond een uurtje of elf dat Matthijs de Ligt niet fit genoeg was.

"Vanaf dat moment hield ik er rekening mee dat ik zou gaan spelen", zegt Eiting tegen FOX Sports. De bevestiging volgde een paar uur later. "Dan heb je wel zoiets van: je gaat Champions League spelen. Vooral je omgeving denkt dat ook. Ik probeerde de wedstrijd wel te benaderen zoals elke andere wedstrijd. Maar normaal doe je een dutje, dat zat er nu niet in. Ik bleef gewoon wakker."

Eiting kan zijn geluk niet op na de 3-0 zege op AEK Athene. "Ik heb echt genoten. Misschien soms te veel, omdat je te veel om je heen kijkt, en misschien soms te weinig, omdat je te gefocust bent. Het was een mix van momenten. Je beseft toch nog niet wat je hebt bereikt. Vroeger wilde je Champions League spelen, die tune horen en nu is het gebeurd."

"Het gekke is dat je nu alweer bezig bent met PSV", vervolgt Eiting, die terugkijkt op een geslaagd optreden. "De trainers hebben aangegeven dat ze heel blij met mij waren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Eiting dit seizoen een vaste basisspeler?

(11302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws