Advocaat analyseert Ajax-duo: 'Hij hoort eigenlijk gewoon in de basis'

Advocaat analyseert Ajax-duo: 'Hij hoort eigenlijk gewoon in de basis'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 11:38do 20-09-2018 om 11:38

Dick Advocaat analyseert Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek. Tagliafico is volgens de trainer van FC Utrecht geen 'topverdediger' en Van de Beek hoort in de basis te staan.

"Nou, het is geen topverdediger, maar ik vind het wel een heel goede speler", zegt Advocaat bij Veronica over Tagliafico, die tegen AEK Athene in de Champions League twee goals maakte. "Het is een speler met een goede mentaliteit."

Matthijs de Ligt haakte af voor het duel met AEK. Echter werd niet Van de Beek, maar Carel Eiting door Ten Hag als vervanger aangewezen. "Het is een jongen die er eigenlijk gewoon in hoort", zegt Advocaat, die snapt dat Ten Hag tegen AEK voor Eiting gekozen heeft. "Hij wist ook niet precies hoe de tegenstander zou spelen. Ik snap dat hij in dezelfde balans wil spelen als wanneer Frenkie de Jong daar zou spelen. Dat is wel een probleem, maar een goed probleem."

Door het afhaken van De Ligt werd Dusan Tadic verrassend als aanvoerder gekozen. "De reden weet ik niet, daar moet je voor bij Ajax zijn. Daar zal wel een reden voor zijn. Normaal zou je Blind kiezen, maar misschien wilde die niet", zegt Advocaat. "Ziyech? Goede voetballers zijn niet altijd goede aanvoerders, hè. Misschien heeft hij daarom bewust voor een ander gekozen, misschien ligt Tadic iets beter."

Advocaat komt nogmaals terug op Van de Beek, die hij meemaakte bij het Nederlands elftal. "Hij heeft een enorme drive vanaf het middenveld. Op de training van het Nederlands elftal wilde hij alles goed doen, ook voor de goal. Iedereen wil zo'n speler in de ploeg hebben."

Poll

Hoort Van de Beek in de Ajax-basis?

(3810 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws