'Willems is voor mij onbetrouwbaar, hij is verder weg van Oranje dan ooit'

'Willems is voor mij onbetrouwbaar, hij is verder weg van Oranje dan ooit'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 19:53do 20-09-2018 om 19:53

Kenneth Perez is zeer kritisch op Jetro Willems. De 24-jarige linksback van Eintracht Frankfurt toont volgens de Deense analist onvoldoende verantwoordelijkheid in het veld.

"Zijn hele probleem is dat hij onbetrouwbaar is. Hij is een onbetrouwbare verdediger", zegt Peres bij FOX Sports. "Je weet gewoon niet precies wat je krijgt. Hij was in Nederland de assistkoning, stond hij bekend om zijn voorzetten. Bij Frankfurt heeft hij gemiddeld twee keer zo veel voorzetten gegeven. Hij denkt niet verdedigend. Als ze de bal hebben veroverd denkt hij: lekker aanvallen."

"Als je back bent is dat niet heel erg handig", vervolgt Perez, die de vergelijking maakt met Real Madrid-vedette Marcelo. "Ik ben echt fan van Jetro Willems geweest. Marcelo doet al die dingen, maar is ook bijna altijd op tijd terug. Hij heeft net als  Marcelo snelheid. Daar moet hij heel veel mee kunnen corrigeren. Maar hij slaapt gewoon. Hij denkt: het zal wel goedkomen. Maar als verdediger moet je altijd denken aan het worstcasescenario. Daarom is hij voor mij onbetrouwbaar."

Perez geeft de hoop nog niet helemaal op. "Deze jongen heeft alles, behalve de mindset om te verdedigen. Ik zet geen streep door hem, want het kwartje kan altijd nog vallen. Hij was achttien jaar toen hij debuteerde bij het Nederlands elftal, maar nu is hij eigenlijk verder weg dan ooit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws