'Barça stuurde scout naar Ajax-duel: De Jong moet zich richten op plek Busquets'

'Barça stuurde scout naar Ajax-duel: De Jong moet zich richten op plek Busquets'

21-09-2018 08:35
44

Een scout van FC Barcelona heeft Frenkie de Jong ook tegen AEK Athene in de Champions League aan het werk gezien. Het optreden van de 21-jarige middenvelder werd opnieuw positief beoordeeld, schrijft El Mundo Deportivo vrijdag.

Barça blijft gecharmeerd van zijn veelzijdigheid. Tegen de Grieken speelde De Jong centraal in de defensie, op de plek van de geblesseerde Matthijs de Ligt. In Camp Nou zijn ze er desondanks van overtuigd dat zijn beste positie op het middenveld is. Mocht de kersverse Oranje-international de overstap maken naar Camp Nou, dan moet hij zich vooral richten op de plek van Sergio Busquets.

'FC Barcelona volgt hem omdat De Jong een speler is met de Barça-stijl', schrijft MD, dat hem een 3x1 aankoop noemt omdat hij centraal achterin, als controleur en als aanvallende middenvelder kan spelen. 'Hij domineert het positiespel, hij weet zich vrij te spelen met de bal, is zeer comfortabel in de passing en heeft een bijzondere eigenschap die goed bij de club past: hij kan kort wegdraaien.'

Barcelona heeft nog altijd regelmatig contact met het kamp De Jong. De middenvelder, die ook in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur, Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain, geeft zelf ook de voorkeur aan een overstap naar de Spaanse kampioen. Ajax vraagt zo'n 70 à 75 miljoen euro.