Cocu biedt excuses aan na nieuwe zeperd: 'Ik ben bijzonder teleurgesteld'

Cocu biedt excuses aan na nieuwe zeperd: 'Ik ben bijzonder teleurgesteld'

21-09-2018 08:50
27

De druk op de schouders van Phillip Cocu is nog meer toegenomen na de zeperd tegen Dinamo Zagreb in de Europa League. De trainer van Fenerbahçe gaat na de 4-1 nederlaag door het stof.

De Turkse topclub kent een dramatische start van het seizoen onder Cocu. Benfica was in de voorronde van de Champions League te sterk en de eerste vijf competitieduels leverden slechts zes punten op. Donderdag volgde dus een nieuwe dreun in de Europa League.

"Ik wil Dinamo feliciteren, zij hebben een prima wedstrijd gespeeld", zegt Cocu, geciteerd door Voetbal International. "Maar wij mogen nooit voetballen zoals we vandaag gevoetbald hebben." Fener maakte een inspiratieloze indruk, deed na een 2-0 achterstand wel iets terug, maar ging hard onderuit. "Voor deze zeer slechte prestatie bieden wij onze excuses aan, aan de fans en de club."

"Kritiek van de supporters? Het zou me juist verbazen als die er níét komt, zeker na een nederlaag zoals deze. Ik ben bijzonder teleurgesteld en weet zeker dat dat ook geldt voor onze fans", wapent Cocu zich alvast tegen de storm die verder zal oplaaien.

Maandag wacht bovendien de topper tegen Besiktas in de Super Lïg. "Dat is weer een nieuwe wedstrijd, maar wel een zeer belangrijke. Ik heb geen enkele twijfel dat mijn spelers voor die wedstrijd tweehonderd procent gemotiveerd zullen zijn", besluit Cocu.

Lees ookTurkse krant zet Cocu op de cover na afgang: vluchtinformatie over Amsterdam