Vrees voor degradatie: Bij elke tegenslag zakt het team helemaal weg

Vrees voor degradatie: "Bij elke tegenslag zakt het team helemaal weg"

21-09-2018 09:24
42

Ronnie Stam denkt dat NAC Breda een heel zwaar seizoen tegemoet gaat. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag heeft na vijf wedstrijden pas drie punten in de Eredivisie.

"De mensen die zeiden dat NAC een probleemloos seizoen tegemoet zou gaan, heb ik nooit begrepen", zegt de voormalig rechtsback tegen BN De Stem. "Vorig jaar ging het in de eerste seizoenshelft met Marí, Angeliño, García en Ambrose al met hangen en wurgen. Pas na de komst van Sadiq is het even gaan lopen. Die kwaliteiten heeft NAC niet meer, het elftal is minder geworden."

"Wat ik zie, is nervositeit", vervolgt Stam. "Een elftal dat bij een voorsprong op twee gedachten hinkt. Op de tribune zeggen mensen tegen elkaar: 'Let op, hij gaat vallen'. En dat gebeurt dan ook. Bij elke tegenslag zakt het team helemaal weg. Geen spirit, geen geloof. Als de linksback (Leigh, red.) bijvoorbeeld de bal krijgt en dertig tot veertig meter kan oversteken, kiest hij voor de veilige weg terug. Zo'n moment is het verschil tussen een kans creëren of onder druk komen te staan."

Stam ziet het zwaar in voor zijn oude club. "NAC krijgt het ontzettend zwaar, zeker ook omdat FC Emmen, De Graafschap en Fortuna hun wedstrijden winnen. Dat had ik niet verwacht. Van der Gaag is niet te benijden. Deze man heeft echt wel verstand van voetbal en weet hoe het team klaar te stomen. Maar zoals elke trainer is hij afhankelijk van het materiaal."