Twijfels bij hekkensluiter Groningen: Dan denk je: doen we iets niet goed?

Twijfels bij hekkensluiter Groningen: "Dan denk je: doen we iets niet goed?"

21-09-2018 17:44
14

FC Groningen leeft als hekkensluiter van de Eredivisie toe naar het competitieduel van dit weekend tegen AZ. De Trots van het Noorden heeft een resultaat nodig. Trainer Danny Buijs erkent dat hij twijfels heeft.

"Je bent er continu mee bezig", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Dan denk je: doen we iets niet goed? Moeten we het anders doen? Moeten we anders trainen? Natuurlijk doe je dat ook als het goed gaat, maar het is net even iets makkelijker met 7 of 8 punten meer."

Ondanks de slechte resultaten lijkt Buijs het naar zijn zin te hebben als trainer. "Het klinkt heel gek, maar voor mij voelt dit niet als werk", stelt hij. "Veel mensen in mijn omgeving hebben een baan van 8 tot 5. Als zij de deur achter zich dichttrekken, dan zit het erop. Maar ik vind het niet erg om zeven dagen per week met voetbal bezig te zijn."

Bij FC Groningen is het meespelen van spitsen Matteo Cassierra en Mimoun Mahi nog onzeker. Toch houdt Buijs vetrouwen. "We weten allemaal dat AZ een goed voetballende ploeg heeft. Maar ze zijn nog niet het AZ dat ze vorig seizoen een lange periode waren."