De Jong: 'Ik sta voor iedereen klaar, maar wat vorige week gebeurde kon niet'

De Jong: 'Ik sta voor iedereen klaar, maar wat vorige week gebeurde kon niet'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 23:01vr 21-09-2018 om 23:01

Henk de Jong kan voor een deel leven met de ruime nederlaag die De Graafschap vrijdagavond bij Heracles Almelo leed. De trainer van De Superboeren constateerde dat de Heraclieden beter waren, maar vindt dat zijn ploeg de goals te makkelijk weggaf: 4-0.

Vorige week vertelde De Jong dat dit De Graafschap een Jupiler League-ploeg is. Die uitspraak werd door veel media uit zijn verband gerukt. "Dat heb ik een keer gezegd. Het is gewoon de realiteit", zegt De Jong tegen de NOS. "We speelden vorige week met tien jongens uit de Jupiler League. Waar ik het over had is hoe we speelden."

"Ik vond dat ik vorige week oorlog moest voeren met m'n jongens. Ik sta altijd voor iedereen klaar en bescherm ze ook, maar wat er vorige week gebeurde kon niet. Er gingen bijna 13.000 verdrietige mensen naar huis. Dat kan niet. Dat mensen daar wat anders uithalen, dan moet je goed luisteren."

De Jong blijft optimistisch na de 4-0 nederlaag. "We gaan mooi weer met de jongens aan de slag", vertelt hij aan FOX Sports. "Eerst de beker (tegen VVSB, red.), dat wordt heel lastig voor ons, maar als je die wint, kun je het zomaar omdraaien. Vorige week heb ik met de jongens gevochten, omdat ik vond dat het echt bescheiden was. Ik sta volledig achter ze. Heracles was gewoon net iets beter dan wij. Klaar, dat hoort bij voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws