'We spreken zijn naam thuis niet uit. Neymar is de Kim Kardashian van het voetbal'

'We spreken zijn naam thuis niet uit. Neymar is de Kim Kardashian van het voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 10:58za 22-09-2018 om 10:58

Neymar is de Kim Kardashian van de voetbalwereld. Dat zegt Joey Barton in een uitgebreid interview met het Franse L'Equipe. Barton en Neymar zullen waarschijnlijk nooit grote vrienden worden.

"Mijn zoontje van zes wil de beste speler zijn als hij speelt. Messi, Ronaldo, Salah, maar zeker geen Neymar of Kane", vertelt Barton. "Wij spreken zijn naam thuis niet uit. Neymar is de Kim Kardashian van het voetbal."

De 36-jarige oud-voetballer is ook geen fan van de voetballer Neymar. "Hij is niet de beste speler in de wereld, zoals we in Rusland (op het WK, red.) hebben kunnen zien. Hij is niet van het niveau Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Er zijn veel spelers in de wereld die beter zijn dan hij. Neymar is geen voetbalfenomeen, maar een marketingfenomeen, zoals de Kardashians."

Barton is ook niet te spreken over de manier waarop PSG als merk naar buiten treedt. "Je ziet PSG nu in een Jordan-shirtje lopen. Serieus? Kom op jongens, dat is een basketbalmerk en jullie zijn een voetbalclub. Ligt dat aan mij?"

Poll

Eens met Barton?

(984 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws