Bekritiseerde Eredivisie-trainer reageert: 'Samen Champions League gekeken'

Bekritiseerde Eredivisie-trainer reageert: 'Samen Champions League gekeken'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 12:31za 22-09-2018 om 12:31

John van 't Schip begrijpt dat hij onder vuur ligt bij de achterban van PEC Zwolle. De Zwollenaren verloren vier van de vijf eerste competitiewedstrijden en bezetten momenteel de zestiende plek in de Eredivisie. 

Onder meer op Twitter is de trainer van PEC geregeld mikpunt van kritiek. "Het enige wat ik kan controleren, is dat wat ik op het veld doe. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Ik snap de kritiek wel, maar ik kan er weinig mee", zegt Van 't Schip tegen De Stentor.

"Het belangrijkste is om bij jezelf te blijven en datgene te doen waar je vertrouwen in hebt. Alles van buiten is te begrijpen, maar daar heb je geen grip op. Niet op wat jullie schrijven en niet op wat de supporters vinden. Het veld is de enige plek waar ik dingen kan beïnvloeden."

De oefenmeester voelt nog altijd het vertrouwen van de clubleiding. "Ja, ik heb vorige week met Adriaan Visser gesproken en afgelopen week hebben we met z'n allen buiten de club gegeten en samen naar de Champions League gekeken. De voorzitter, de staf en de spelers. Niet ineens, dit stond al langer op het programma."

Zondag speelt PEC om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Emmen. 

Poll

Gaat Van 't Schip het tij keren bij PEC?

(649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws