United struikelt over promovendus en ziet Liverpool en City weglopen

22-09-2018 17:54
14

Manchester United heeft de achterstand op Liverpool en Manchester City verder zien oplopen in de Premier League. De ploeg van manager José Mourinho kwam op Old Trafford niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. De rivalen wonnen wél.

Manchester United - Wolverhampton 1-1
Met de start van United was niets mis. De thuisploeg kwam na achttien minuten op voorsprong door een schuiver van Fred van net buiten de zestien. De promovendus liet zich echter niet uit het veld slaan. In de 53e minuut tekende Joao Moutinho voor de gelijkmaker. The Red Devils wisten de winnende daarna niet meer te forceren, waardoor de achterstand op koploper Liverpool nu al negen punten bedraagt.

Liverpool - Southampton 3-0
The Reds hadden op Anfield weinig moeite met Southampton. Wesley Hoedt brak al na tien minuten de ban met een ongelukkig eigen doelpunt. De Nederlander kreeg de bal uit een voorzet tegen zich aan. Joel Matip kopte tien minuten later de 2-0 binnen, waarna Mohamed Salah er nog voor rust 3-0 van maakte. Voor de Egyptenaar was het zijn eerste competitietreffer dit seizoen. Na rust ging het moeizamer voor Liverpool, maar de ploeg van manager Jürgen Klopp is met achttien punten uit zes duels voorlopig foutloos. Chelsea kan zondag op gelijke hoogte komen.

Liverpool [3] -0 Southampton. Salah 45'+3' from r/soccer

Cardiff City - Manchester City 0-5
Manchester City heeft nog altijd twee punten minder dan Liverpool, maar werkte op bezoek bij Cardiff City wel aan het doelsaldo. Het werd liefst 0-5. Sergio Agüero, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan en Ryad Mahrez (2) bezorgden de ploeg van manager Pep Guardiola een eenvoudige middag. Daarmee nam City ook revanche voor de pijnlijke Champions League-nederlaag tegen Olympique Lyon (1-2).