El Khayati wederom belangrijk: ADO snoept punt af van Vitesse in Arnhem

22-09-2018 22:30
52

Een emotioneel duel tussen Vitesse en ADO Den Haag in Arnhem is zaterdagavond geëindigd in een remise. Clubtopscorer Nasser El Khayati bezorgde de gasten na de pauze een punt: 1-1.

'Hoogtepunt' van de clash in het Gelredome vond plaats na vier minuten. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de wedstrijd stil, zodat spelers en publiek konden stilstaan bij de vreselijke gebeurtenis in Oss van afgelopen donderdag. De wedstrijd was sowieso al bijzonder, aangezien de ontmoeting met ADO in het teken stond van de Airborne- veteranen.

Tim Matavz tekende voor de pauze voor de openingstreffer. De Sloveense spits knikte op aangeven van Roy Beerens raak. Voor de pauze was Vitesse dichtbij de 2-0, maar een inzet van Navarone Foor belandde op het Haagse houtwerk.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft. Onder meer Thulani Serero had de tweede treffer op zijn voet. Omdat de 2-0 maar niet viel, bleef ADO in een resultaat geloven. In de 65e minuut werd het gelijk: El Khayati profiteerde nadat doelman Eduardo de bal niet had weten te klemmen. Voor El Khayati was het zijn zevende doelpunt van het prille seizoen. Sterker nog: de middenvelder heeft nu de laatste zeven goals van de club allemaal voor zijn rekening genomen.

In de absolute slotfase was El Khayati zelfs nog dichtbij de winnende treffer. Bryan Linssen wist op het nippertje weg te werken. Vitesse eindigde de wedstrijd met tien man: captain Maikel van der Werff kreeg zijn tweede gele kaart. Hij mist daardoor de ontmoeting met Feyenoord van volgende week.