Real Madrid dankt videoscheidsrechter en boekt minimale zege op Espanyol

22-09-2018 22:42
6

Dankzij een nipte overwinning op Espanyol is Real Madrid de nieuwe koploper van de Primera Division. Marco Asensio schoot De Koninklijke zaterdagavond naar de zege: 1-0. Real staat nu op dertien punten uit vijf duels.

De minimale winstpartij was te danken aan de videoscheidsrechter. Asensio mikte de bal in de veertigste minuut in de rechterhoek, maar aanvankelijk werd het doelpunt afgekeurd. Er zou sprake zijn geweest van buitenspel. Even later werd de treffer alsnog goedgekeurd.

Na rust kreeg Real nog tal van kansen. Sergio Ramos was met een kopbal dichtbij de 2-0 en Isco schoot millimeters naast. Aan de andere kant van het veld mocht Thibaut Courtois van geluk spreken dat Borja Iglesias de lat raakte.

Atlético Madrid
Eerder op de avond won Atlético Madrid ook al. De ploeg van trainer Diego Simeone boekte op bezoek bij Getafe een verdiende 2-0 zege. Hoogtepunt van het duel was de goal van Thomas Lemar. Het betekende voor de Franse aanvaller zijn eerste treffer in het shirt van zijn nieuwe club.

Atlético staat nu op acht punten uit vijf duels. Dat zijn er vijf minder dan koploper Real. FC Barcelona (twaalf uit vier) speelt zondag tegen Girona.