Onthutste Van der Gaag voelt zich in de steek gelaten: 'Glas door de kleedkamer'

Onthutste Van der Gaag voelt zich in de steek gelaten: 'Glas door de kleedkamer'

22-09-2018 23:26
29

Mitchell van der Gaag heeft na de wedstrijd tussen VVV-Venlo en NAC Breda (3-0) hard uitgehaald naar zijn elftal. De trainer van de Brabanders voelt zich in de steek gelaten door de spelers van NAC. Het is na vijf nederlagen in de eerste zes duels crisis in het Rat Verlegh Stadion. 

"Misschien dat drie jongens hun niveau haalden. Ik heb alles gemist. Je weet tegen welke ploeg je speelt, dan kan het niet zo zijn dat je angstig gaat spelen. Het mannelijke verdedigen, wat nodig is tegen deze fysieke ploeg heb ik niet teruggezien. Bij de tegendoelpunten zien we er heel slecht uit", aldus Van der Gaag - deze zomer overgekomen van Excelsior - voor de camera van FOX Sports. 

"Je laat je vrijwillig naar de slachtbank leiden. Daarvoor werken we te hard. Ik neem altijd de verantwoordelijkheid en ben loyaal naar mijn spelers, maar ik heb ook mijn trots. Vandaag word ik in de steek gelaten. Niet alleen ik, maar de gehele club. Dat is een harde constatering. Het was heel slecht."

Op het einde van het interview leek Van der Gaag het woord te richten tot zijn spelers. "Als we nu al geen trots hebben, wanneer gaan we het dan nog krijgen? Dit staat los van al het tactische en technische gebeuren. Er zijn glasscherven door de kleedkamer gevlogen. Verantwoordelijkheid nemen als trainer hoort erbij, maar ik heb ook mijn max. Het is niet goed te praten. Je moet ballen tonen."

No Poll