NAC-back Fabian Sporkslede speelde tegen VVV op roze schoenen

Roze schoenen-vragen van Kraay jr. schieten in verkeerde keelgat: 'Wat bedoel je?'

Roze schoenen-vragen van Kraay jr. schieten in verkeerde keelgat: 'Wat bedoel je?'

23-09-2018 07:51
86

Het was een opvallend gezicht tijdens de Eredivisie-zaterdag: de knalroze voetbalschoenen die tijdens de verschillende wedstrijden te bewonderen waren. FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior zag veel spelers van NAC Breda met roze kicksen rondlopen tijdens de 3-0 nederlaag tegen VVV-Venlo.

Kraay sneed het onderwerp aan toen hij na afloop van de wedstrijd NAC-aanvoerder Menno Koch interviewde. "Misschien mag ik het er niet bij halen, maar ik heb twee jaar bij NAC gespeeld. Ik had het niet in mijn hersens gehaald om op roze schoenen te spelen. Dit is toch een stoere volksclub?" Koch ging hier niet op in. "Ik snap dat dit erbij wordt gehaald. Maar vorige week speelde niemand op roze schoenen en toen was het ook slecht." De vragen van Kraay kwamen hem overigens op kritiek van presentatrice Barbara Barend te staan. 'Roze schoenen kunnen niet? Jij associeert dat met wat? Geen echte mannen, vind je?', aldus Barend via Twitter.

Analist Ronald de Boer liet zich tijdens De Eretribune op FOX Sports laconiek uit over het roze schoeisel. "Het is iets van deze tijd. Het hoort er nu eenmaal bij", aldus de ex-international, die stelt dat dit twintig jaar geleden nog ondenkbaar was. "Ik weet dat Martijn Reuser een keer bij Ajax op de training kwam met witte schoentjes. Louis van Gaal zei: wat kom jij hier doen? Jij gaat nu naar de kleedkamer en andere schoenen aantrekken. Ga eerst maar eens gewoon voetballen!", imiteert De Boer zijn oude trainer.

No Poll