'Het klinkt hard, maar zo hebben de meeste clubs niets aan Van de Beek'

'Het klinkt hard, maar zo hebben de meeste clubs niets aan Van de Beek'

23-09-2018 08:29
51

Dat Donny van de Beek buiten de basis van Ajax is gevallen, komt niet als een verrassing voor Hedwiges Maduro. De pas gestopte voormalig Oranje-international, tegenwoordig analist voor FOX Sports, stelt dat Van de Beek niet past in het systeem dat trainer Erik ten Hag hanteert.

De Amsterdammers spelen 4-3-3 met twee controlerende middenvelders. "En Van de Beek is geen controleur. Dus is hij de pineut. Zoals Bart Ramselaar dat bij PSV is. Ook een goede voetballer, maar in het systeem dat ze spelen is er geen plaats voor hem...", vertelt Maduro aan de NOS. Dat de 21-jarige middenvelder voorrang moet verlenen aan Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Carel Eiting, vindt Maduro dan ook logisch. "En dat weet hij zelf ook."

Volgens de analist is Van de Beek met zijn gevoel voor diepgang een ideale invaller. Maduro denkt echter dat de blonde middenvelder nog wel wat completer mag worden, mocht hij ooit de ambitie hebben om in het buitenland te gaan spelen. "Het klinkt hard, maar zo hebben de meeste clubs niets aan hem", vindt de 33-jarige ex-Ajacied. "Kijk naar Davy Klaassen en Siem de Jong. Dat zijn vergelijkbare spelers, ook met diepgang als belangrijkste kwaliteit. Maar bij teams die niet vaak in het strafschopgebied van de tegenstander komen, schiet je daar niets mee op."

No Poll