Van Bommel 'wordt beste trainer sinds Van Gaal': 'Hij is er erg mee bezig'

Van Bommel 'wordt beste trainer sinds Van Gaal': 'Hij is er erg mee bezig'

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 11:24zo 23-09-2018 om 11:24

Mark van Bommel heeft de potentie om de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal te worden. Dat denkt Volkskrant-journalist Willem Vissers. Hij is razend enthousiast over de eerste maanden van Van Bommel aan het roer bij PSV. 

"Ik vind hem wel een beetje een type zoals Louis van Gaal vroeger was", aldus Vissers bij Sportforum op NPO Radio 1. "Als voetballer heel duidelijk aanwezig in het veld, een middenvelder met een goed overzicht en zich heel erg bemoeiend met het spel van zijn team. Hij is eigenlijk altijd al een trainer geweest."

"We zijn er natuurlijk niet bij in de kleedkamer, maar ik neem aan dat hij daar ook goed kan verwoorden wat hij in zijn hoofd heeft. Ik hoor trainers op persconferenties weleens dingen zeggen waar geen touw aan vast te knopen is. Dan vrees ik ook voor de communicatie met de spelers."

De lofzang van Vissers gaat door. "Hij traint ook heel hard, heb ik begrepen. Lang en erg wedstrijdgericht. Met een brede staf met zeer gespecialiseerde mensen. Hij is ook erg bezig met details. Ontbijten op de club, lunchen op de club, slaapvertrekken creëren zodat spelers tussen twee trainingen kunnen rusten, psychologische begeleiding. Hij is een moderne trainer die openstaat voor vernieuwingen."

Nóg een pluspunt dan: Van Bommel geeft talent de kans in Eindhoven. "Spelers die vorig seizoen in de kampioensploeg best een aardige rol speelden, zoals Bart Ramselaar, heeft hij gewoon buiten het elftal gelaten. Een jongen als Steven Bergwijn was vorig seizoen ook al een belangrijke speler, maar hij heeft nu ook Donyell Malen en Dante Rigo laten spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wordt Van Bommel een absolute toptrainer?

(2775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws