Tumultueus duel in Groningen: hoofdrol videoscheids, twee keer rood, winst AZ

23-09-2018 16:27
78

Een tumultueus duel tussen FC Groningen en AZ is zondagmiddag geëindigd in een overwinning voor de gasten uit Alkmaar. Het werd 3-1. Groningen heeft nu al vijf keer verloren in zes duels. De ploeg van trainer Danny Buijs eindigde de wedstrijd met negen man.

AZ dácht na achttien minuten op voorsprong te komen in Groningen: targetman Bjorn Johnsen kopte binnen na een voorzet vanaf rechts. De videoscheidsrechter keurde de treffer echter af. Johnsen bleek met zijn been buitenspel te staan. Aan de andere kant van het veld sloeg Groningen daarna snel toe. Uit een corner knikte Jeffrey Chabot binnen.

Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Uit de eerste de beste AZ-aanval na de 1-0 was het uitgerekend Oussama Idrissi, oud-speler van Groningen, die met rechts knap binnenschoot. Op slag van rust moest Groningen verder met tien man. De videoscheids besloot een harde overtreding van Deyovaisio Zeefuik nader te bekijken. De rechtsback bleek met zijn voet vól te door zijn gegaan op het onderbeen van Idrissi. Gevolg: een directe rode kaart.

Vrij snel daarna kreeg Groningen de kans om op voorsprong te komen. De bal ging op de stip na een overtreding van Guus Til. Marco Bizot keerde de inzet van Ritsu Doan. Na de pauze viel er weinig eer meer te behalen voor de thuisclub. AZ had de volledige controle. Het was enkel en alleen aan Sergio Padt te danken dat het lang gelijk blijf. Uiteindelijk haalde Fredrik Midtsjø de trekker over. Na een combinatie over meerdere schijven schoot de Noor met links binnen.

Nogmaals rood
Na een opstootje ontving Ajdin Hrustic enkele minuten later zijn tweede gele kaart. Groningen moest daardoor nog tien minuten met negen man spelen. Een comeback zat er geen moment meer in voor de Noorderlingen. Het was definitief over en uit toen invaller Adam Maher in de laatste minuut fraai scoorde. Groningen staat nu samen met hekkensluiter NAC op drie uit zes onderaan. AZ heeft na zes speelrondes elf punten verzameld.