De Eredivisie-flops: veel Ajacieden, 'gênante' Berghuis en tweetal van NAC

De Eredivisie-flops: veel Ajacieden, 'gênante' Berghuis en tweetal van NAC

24-09-2018 11:00
67

Speelronde zes in de Eredivisie stond uiteraard in het teken van de clash tussen PSV en Ajax. De kraker-op-papier eindigde in een debacle voor de gasten. Tal van Ajacieden speelden onherkenbaar zwak in het Philips Stadion. Logisch dus dat ons wekelijkse floplijstje een ongebruikelijk hoog Amsterdams gehalte heeft. Ook Steven Berghuis moet er na zijn amateurtoneel geloven. 

André Onana (Ajax)
Nee, het was in Eindhoven niet de dag van Onana. Normaal zo betrouwbaar, nu wankel onder de lat. De eerste treffer van PSV hád-ie misschien moeten pakken en ook bij 3-0 van Hirving Lozano zag Onana er niet goed uit. 

Hidde Jurjus (De Graafschap) 
Kunnen we inmiddels stellen dat het niet het seizoen is van Jurjus? Bij zijn oude cluppie hoopte de goalie zijn reputatie weer op te krikken na een rampjaar met Roda. Bij De Graafschap gaat het vooralsnog echter van kwaad tot erger. Ook tegen Heracles Almelo (4-0 nederlaag) blunderde Jurjus er op los. 


Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) 
Een hele matige eerste helft tegen AZ, met als klap op de vuurpijl zijn rode kaart vlak voor de pauze. Zeefuik kreeg na inmenging van de videoscheids direct rood. Dat was terecht, want de Groningen-back ging snoeihard door op het been van Oussama Idrissi. 

Daley Blind (Ajax) 
Ajacied nummer twee in dit lijstje. De volledige defensie uit Amsterdam schutterde in het Philip Stadion, met Blind als dieptepunt. Hij werd aan alle kanten voorbij gelopen door Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro en had het bovendien ontzettend lastig met uitblinker Luuk de Jong. 

Arno Verschueren (NAC Breda) 
Speelde net als vrijwel ál zijn collega's een draak van een wedstrijd tegen VVV-Venlo. Verschueren viel in negatieve zin extra op door in de eerste helft op oliedomme wijze een penalty te veroorzaken. VVV won uiteindelijk met 3-0 en duwde NAC daarmee nóg dieper in een crisis. 

Lasse Schöne (Ajax) 
Zwakke schakel op het middenveld van Ajax, dat in de eerste 45 minuten in Eindhoven compleet werd weggeblazen door een superieur PSV. Ten Hag verloste Schöne in de rust uit zijn lijden. 


Carel Eiting (Ajax)
Of het nóg slechter kon dan de 45 minuten van Schöne? Jazeker. Eiting had het woensdag tegen AEK Athene al niet makkelijk en tegen kampioen PSV leverde de controleur een regelrechte wanprestatie. Werkelijk alles ging mis. De voorlopige conclusie is hard: hij is nog niet klaar voor de Nederlandse top. 

Mikhail Rosheuvel (NAC Breda) 
Eerlijk gezegd had hier ook de naam van Paolo Fernandes, Mitchell te Vrede, Fabian Sporkslede, Gianluca Nijholt of Menno Koch kunnen staan. Goalie Benjamin van Leer was namelijk de enige NAC-speler die in Venlo een voldoende kon noteren. Rosheuvel grossierde 90 minuten lang in slechte voorzetten en kansloze acties. 

Steven Berghuis (Feyenoord) 
Natuurlijk móeten we Berghuis wel aan de schandpaal nagelen na zijn belachelijke schwalbe tijdens het thuisduel met FC Utrecht. De vleugelaanvaller stelde zich verschrikkelijk aan nadat Willem Janssen een hand in zijn nek had gelegd. Na de wedstrijd ging Berghuis diep door het stof - dat dan weer wel. 


Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) 
In de eerste helft van het topaffiche in Eindhoven liep Huntelaar er voor spek en bonen bij. De 35-jarige spits kwam er geen moment aan te pas tegen Nick Viergever en Daniel Schwaab. Net als Schöne werd ook Huntelaar in de rust gewisseld. 

Cyriel Dessers (FC Utrecht)
Utrecht-trainer Dick Advocaat liet eerder deze week weten dat Dessers in De Kuip de kans ging krijgen om zich te bewijzen. Onder Jean-Paul de Jong hield de Belgische spits vooral de bank warm. Na zondagmiddag heeft Advocaat mogelijk geconcludeerd dat zijn voorganger het goed zag. Dessers liet werkelijk niets zien. 

Wie vond jij dé flop van speelronde zes? Deel het in de comments!