Buijs: 'Hij gaat zich laten zien in de Eredivisie, maar dit zijn leermomenten'

Buijs: 'Hij gaat zich laten zien in de Eredivisie, maar dit zijn leermomenten'

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 21:49zo 23-09-2018 om 21:49

Danny Buijs geeft zijn eigen ploeg en het publiek van FC Groningen een groot compliment. Groningen verloor dan wel met 1-3 van AZ, maar was zeker niet kansloos en speelde een goede wedstrijd. Toch zijn de druiven zuur voor Buijs, die al vijf keer verloren heeft in zijn eerste zes wedstrijden.

"Als je drie thuiswedstrijden hebt gehad en je verliest ze alle drie, voel je je waardeloos", zegt Buijs tegen de NOS. "Het publiek krijgt wel een groot compliment als ze je zo blijven steunen. Op een positieve manier bedanken ze dan de ploeg. Dat is een compliment naar de ploeg en de spelers voor hoe ze gestreden hebben. Dat neemt echter niet weg dat ze zich waardeloos voelen omdat je met lege handen staat."

Buijs vindt dat Groningen de goals te makkelijk weggaf. Met name over de tweede goal heeft hij iets te zeggen. "Dat is misschien een stukje vermoeidheid, maar het heeft ook met een stukje ervaring te maken. Mike (Michael Breij, red.) is echt een fantastisch ventje."

"Ik vind het een geweldige voetballer. Er zit heel veel potentie in. Hij gaat de komende jaren zich absoluut laten zien in de Eredivisie, maar dit zijn pijnlijke leermomenten. Als je de bal verovert en je hem vooruit kunt spelen, in de ruimte of richting Doan, en je kiest dan voor een breedtebal, dan straffen zij het af na balverlies."

Rode kaarten
Buijs moest ook dealen met twee rode kaarten. Een voor Deyovaisio Zeefuik en een voor Ajdin Hrustic. "Waar het mij om gaat is dat hij moet gaan leren niet continu in dit soort situaties te komen", zegt Buijs over Zeefuik. "Bij Ajax krijg je een, tussen haakjes twijfelachtige, penalty tegen, maar je moet ze niet in de situatie brengen. Waarom moet je zo inkomen op veertig meter van je doel terwijl Idrissi met z'n rug naar de goal staat? Dat zijn pijnlijke leermomenten. Hopelijk overkomt hem dat niet weer."

Hrustic kon vertrekken nadat hij twee keer geel had gehad. "Ik heb het zelf niet gezien, maar van wat ik heb gehoord is het superdom. Als je je eerste geel krijgt voor het wegschoppen van bidon en je pakt je tweede gele kaart door zo'n opstootje, dan dupeer je je elftal daarmee. Zo simpel is het."

Poll

Is Buijs de juiste man voor Groningen?

(1067 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws