Tadic: 'Ik denk niet dat PSV sterker is. We hebben ze geholpen ons te verslaan'

Tadic: 'Ik denk niet dat PSV sterker is. We hebben ze geholpen ons te verslaan'

24-09-2018 13:07
351

Ajax 'heeft PSV geholpen' tijdens de pijnlijke 3-0 nederlaag in Eindhoven van zondagmiddag. Dat stelt gelegenheidsaanvoerder Dusan Tadic in gesprek met Het Parool. 

"Pijnlijk. Frustrerend. Je gelooft gewoon niet wat er gebeurt in die eerste helft", aldus de Servische stilist. "Eén goal, twee goals, drie goals. We gaven ze weg. Alsof de grond onder je voeten wegzakt. Je speelt een verloren wedstrijd, zo voelt dat."

Tadic probeerde zijn teamgenoten op te jutten en te motiveren. "Maar als je zo begint aan de wedstrijd, gaan de hoofden een beetje hangen. We waren in shock en kwamen daardoor niet in onze kracht: de bal hebben, aanvallen en gelijk druk zetten bij balverlies. Ons zelfvertrouwen kreeg een knak."

Nu al kijkt de zomeraanwinst uit naar de volgende clash met de regerend kampioen. "Want ik denk niet dat zij een sterker team hebben dan wij. Alleen vandaag wel. We hebben ze geholpen ons te verslaan. Het is niet acceptabel voor Ajax om zo te verliezen, maar we moeten nu laten zien dat we mannen zijn en geen jongetjes."

Lees ook: Telegraaf deelt nul onvoldoendes uit aan Ajacieden na debacle tegen PSV