'Meest Van Bommelachtige' speler van PSV: 'Geil zijn om de nul te houden'

'Meest Van Bommelachtige' speler van PSV: 'Geil zijn om de nul te houden'

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 20:26ma 24-09-2018 om 20:26

Denzel Dumfries was zondagmiddag één van de grote uitblinkers bij PSV, dat rivaal Ajax met een duidelijke 3-0 nederlaag terug naar Amsterdam stuurde. De rechtsback ging voorop in de strijd en had tegenstander David Neres volledig in zijn zak.

Eén moment in de tweede helft was exemplarisch voor de wedstrijd die Dumfries speelde. Op het moment dat de wedstrijd allang beslist was, haalde de Rotterdammer een bal van de lijn om zich vervolgens met ziel en zaligheid voor de rebound van Carel Eiting te gooien. "Dat is het karakter van dit team: met zijn allen aanvallen, maar ook met zijn allen de goal verdedigen", vertelt Dumfries aan De Volkskrant, dat de rechtsback typeert als 'de meest Van Bommelesque speler van dit PSV'. "We moeten geil zijn om de bal uit dat doel te houden. Als dat twee keer achter elkaar lukt, is dat een heerlijk gevoel. Dat is voor een verdediger het mooiste dat er is."

De rechtsback speelde pas zijn eerste Eredivisie-topper ooit, maar hoopt dat er nog veel zullen volgen. "Dit soort wedstrijden geniet ik van. Er bovenop zitten, verbaal en fysiek. Dat was wat de trainer van ons wilde: strijd." Volgens Dumfries zaten deze eigenschappen al op jonge leeftijd in zijn karakter. "Vroeger was ik al dat jongetje dat verder ging in dat opzicht dan anderen. Ik kon nog geen tien keer hooghouden, ik moest vooropgaan in de strijd."

Lees ook: Van Bommel hing Schöne-teksten op in PSV-kleedkamer: 'Zou iedere trainer doen'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is PSV nu topfavoriet voor de landstitel?

(2942 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws