Lucht voor Cocu en de zijnen: 1-1 in stadsderby ondanks heerlijke Babel-goal

24-09-2018 21:57
7

Het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu heeft zich maandagavond opgericht na een matige start van het seizoen. De topclub uit Istanbul leek uitgerekend tegen stadgenoot Besiktas zijn vierde competitienederlaag in zes wedstrijden te slikken, maar pakte dankzij André Ayew toch een puntje.

De traditioneel beladen stadsderby leek een doelpuntloze ruststand op te leveren, maar Ryan Babel besliste anders. De Oranje-international legde op slag van rust aan vanaf een meter of twintig en velde doelman Harun Tekin met een fraaie afstandsknal: 0-1.

De thuisploeg moest in de achtervolging, maar wist twintig minuten voor tijd langszij te komen dankzij Ayew. Vrijwel direct nadat Besiktas-aanvaller Jeremain Lens gewisseld werd, velde de Ghanese Fenerbahçe-aanvaller Loris Karius met een schitterende kopbal vanaf de penaltystip.

Deze 1-1 stand stond ook na het laatste fluitsignaal op het bord. Cocu en de zijnen hebben nu zeven punten en staan op een gedeelde twaalfde plek op de ranglijst. Besiktas komt op elf punten, twee minder dan koploper Basaksehir.