Vier man van Real Madrid en Ronaldo halen elftal van het jaar: toch geen Rakitic

Vier man van Real Madrid en Ronaldo halen elftal van het jaar: toch geen Rakitic

24-09-2018 21:45
25

Champions League-winnaar Real Madrid is de hofleverancier van het FIFA-elftal van het jaar. Vier van de elf spelers staan onder contract bij De Koninklijke, terwijl ook de naar Juventus vertrokken Cristiano Ronaldo tot de uitverkorenen behoort.

David de Gea (Manchester United) is de doelman van het beste elftal ter wereld. Dani Alves (PSG) vormt samen met het Real Madrid-drietal Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo de achterhoede. Ook op het middenveld staat een speler van De Koninklijke: Luka Modric heeft een plaatsje gekregen naast Chelsea-controleur N'Golo Kanté. Ronaldo, Lionel Messi (FC Barcelona), Eden Hazard (Chelsea) en Kylian Mbappé (PSG) completeren het elftal.

Zeven van de elf namen waren eerder op de dag overigens al uitgelekt. Het Spaanse Marca wist te melden dat De Gea, Ramos, Varane, Marcelo, Modric, Messi en Ronaldo in het elftal van het jaar opgenomen zouden worden. De krant noemde ook de naam van Ivan Rakitic, maar de Kroaat van FC Barcelona heeft de schifting niet gehaald.