Journalist zat in de trein met zwartrijdende Padt: Weet jij niet wie ik ben?

Journalist zat in de trein met zwartrijdende Padt: "Weet jij niet wie ik ben?"

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 22:27ma 24-09-2018 om 22:27

Een medewerker van het Dagblad van het Noorden heeft verslag uitgebracht van de treinruzie, waar Sergio Padt zondagavond bij betrokken was. De doelman van FC Groningen had geen geldig vervoersbewijs bij zich en werd aangehouden door de politie.

Padt was volgens de betrokken medewerker om 20.56 uur ingestapt op Station Europapark, samen met een onbekende man en vrouw. Op dat moment realiseerde hij zich al dat hij niet had ingecheckt: de 28-jarige doelman overlegde na 'een onsamenhangend gesprek' met zijn medereizigers hoe hij de twee aanwezige conducteurs kon ontlopen.

Juist op het moment dat Padt bijna in zijn woonplaats Kropswolde was, liep hij de conducteurs alsnog tegen het lijf. Hierop ontstond een woordenwisseling: "weet jij niet wie ik ben?", liet de doelman weten. Vervolgens schold hij de conducteurs uit en sloeg hij een eveneens aanwezige beveiliger. De gewaarschuwde machinist liet de trein stilstaan in Kropswolde en deed alle deuren op slot. Een kwartier later werd de inmiddels gekalmeerde Padt gearresteerd door de politie.

Maandagmiddag werd de sluitpost weer vrijgelaten door de politie. Padt heeft inmiddels zijn aanvoerdersband ingeleverd, maar zal niet geschorst worden door FC Groningen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws