Ook Koeman negeert Messi en Ronaldo: Oranje-bondscoach stemt op Belg

Ook Koeman negeert Messi en Ronaldo: Oranje-bondscoach stemt op Belg

25-09-2018 07:28
21

Als het aan Ronald Koeman had gelegen was niet Luka Modric, maar Kevin De Bruyne maandag verkozen tot FIFA-wereldvoetballer van het jaar. De bondscoach van het Nederlands elftal bracht zijn stem uit op de Belg van Manchester City.

Net als alle andere bondscoaches en nationale aanvoerders mocht Koeman drie spelers nomineren. Hij zette Antoine Griezmann op twee en Modric op drie. Aanvoerder Virgil van Dijk ging voor Liverpool-ploeggenoot Mohamed Salah, voor De Bruyne en Kylian Mbappé.

Modric, die de prijs in ontvangst mocht nemen, stemde als captain van vice-wereldkampioen Kroatië op Real Madrid-teamgenoot Raphaël Varane. Cristiano Ronaldo was zijn nummer twee, gevolgd door Griezmann.

Ook de media mochten hun stem uitbrengen. De Telegraaf, het enige Nederlandse medium, koos voor Griezmann op één, voor Modric en De Bruyne.

Verder was opvallend dat Lionel Messi zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo een puntje gunde door hem op drie te zetten, achter Modric en Mbappé. Andersom was dat niet het geval. De Portugees koos voor Varane, Modric en Griezmann.

Bekijk hier alle stemmen

No Poll