Spaanse grootmacht niet naar VS: We weigeren hoe dan ook

Spaanse grootmacht niet naar VS: "We weigeren hoe dan ook"

25-09-2018 12:16
23

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez laat weten dat Real Madrid niet van plan is in competitiewedstrijden te gaan spelen in de Verenigde Staten. "We weigeren hoe dan ook."

La Liga gaf eerder al aan de competitiewedstrijd tussen Girona en FC Barcelona in Miami te willen laten spelen. Daar was de Spaanse voetbalbond het echter niet mee eens: die verbood het uitstapje naar de VS.

Pérez is het eens met de Spaanse voetbalbond. "Wij zullen in ieder geval niet naar de Verenigde Staten gaan. Ik weet niet welke belangen er achter zitten, maar in ieder geval niet die van de clubs of de fans", citeert Marca uit de mond van de voorzitter tijdens een ledenvergadering van de club. "We weigeren hoe dan ook."

La Liga wil elk seizoen een wedstrijd in de Verenigde Staten laten afwerken, nadat er een vijftienjarige overeenkomst is gesloten met het Amerikaanse bedrijf Relevent. Het plan lijkt echter niet door te gaan: ook de belangenorganisatie van profvoetballers in Spanje is tegen en dreigt met een staking mocht het plan doorgang vinden.