Wijnaldum looft 'coach van wereldklasse': 'Probeert alles uit een speler te halen'

Wijnaldum looft 'coach van wereldklasse': 'Probeert alles uit een speler te halen'

25-09-2018 13:14
9

Georginio Wijnaldum is zeer te spreken over het werk van Jürgen Klopp bij Liverpool. Volgens de Nederlander zorgt de Duitser ervoor dat spelers bij de club hun volledige potentie kunnen bereiken. Hij vindt zelfs dat Klopp één van de beste trainers ter wereld is.

Wijnaldum kent een vliegende start met Liverpool en vindt Klopp zowel in tactisch opzicht als in spelersmanagement van wereldklasse. "Ik ben meerdere keren in zijn kantoor geweest, niet alleen om te praten over voetbal, maar ook om het te hebben over mijn persoonlijke leven", laat Wijnaldum weten in gesprek met de Liverpool Echo. "Hij is er altijd om je te helpen, ook bij zaken die niet met voetbal te maken hebben."

Ook voor de tactische vaardigheden van Klopp heeft Wijnaldum niets dan lovende woorden. "Hij verandert zijn formatie niet, ook al is de tegenstander erg goed. Hij probeert altijd te spelen hoe hij wil en verwacht elke dag 100% van zijn spelers. Je denkt dat je tijdens elke training beter kan worden en Klopp probeert echt alles uit een speler te halen."

Wijnaldum is ook persoonlijk goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Ondanks de concurrentie van nieuwe aanwinsten Fabinho en Naby Keita start hij tot nu toe vrijwel alle wedstrijden in de basis.

No Poll