Mazraoui veranderde zijn houding: 'Trainers houden daar niet zo van'

Mazraoui veranderde zijn houding: 'Trainers houden daar niet zo van'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 14:03di 25-09-2018 om 14:03

Noussair Mazraoui is onder trainer Erik ten Hag uitgegroeid tot de vaste rechtsback van Ajax. En dat terwijl de 20-jarige verdediger in de jeugd lang niet altijd even makkelijk was.

"Als kind besefte ik niet dat je soms ook serieus moest zijn. Die knop kon ik niet omzetten. Dan was ik de hele dag aan het ouwehoeren en dan ging ik na de training nog steeds grappen maken. Ik heb de knop omgezet. Als ik dat niet had gedaan, dan had ik hier nu niet gestaan", vertelt Mazraoui op de website van Ajax.

"Ik was altijd een speler die het laatste woord wilde hebben. Waarom weet ik niet. Maar dat heb ik veranderd, want trainers houden daar niet zo van", vervolgt Mazraoui. Toch blijft de verdediger een positieve houding belangrijk vinden. "Ik heb mijn hele leven een happy face! Ook al voel ik mij wat minder, ik blijf altijd lachen. Het is geen masker. Als ik bij Ajax kwam, vergat ik alle zorgen die ik had. Het huiswerk op school, toetsen die ik de volgende dag moest maken. Ik kwam met stress naar Ajax. Dan ging ik trainen en vergat ik alles. Daarna moest ik naar studie en dan dacht ik: ah nee…"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws