Sjaak Swart wekt ergernis: 'Laat ze maar lullen! Ajax had zich moeten aanpassen'

Sjaak Swart wekt ergernis: 'Laat ze maar lullen! Ajax had zich moeten aanpassen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 18:41di 25-09-2018 om 18:41

Jan Poortvliet was onder de indruk van PSV tijdens de Eredivisie-topper met Ajax die met 3-0 werd gewonnen. De negentienvoudig Oranje-international heeft wel meer dan genoeg van de kritiek uit Amsterdamse hoek.

"Het was top en gewoon op de manier zoals het moest gebeuren. Wat een teamspirit, wat een sfeer en wat een uitblinkers", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Maar ik erger me wel groen en geel aan al die mensen en een deel van de zogenaamde analisten die roepen dat het geluk is", vervolgt de trainer, die daarmee verwijst naar onder meer de uitspraken van Sjaak Swart in Alles op Swart.

"Dit was gewoon afgedwongen en hier zit niets geen factor geluk bij", stelt Poortvliet. "Maar laat ze maar lekker lullen! Deze keer had Ajax zich aan moeten passen aan PSV. Ajax heeft mooie dingen laten zien afgelopen weken maar PSV heeft hun kwetsbare kanten goed blootgelegd. Het is lulkoek wat ze zeggen, net zoals dat PSV zich tegen Barcelona had moeten aanpassen."

"PSV heeft daar gespeeld hoe je moet spelen en ze hebben tegelijkertijd geleerd wat volgende keer beter moet", oordeelt Poortvliet. "Ajax is gewoon afgetroefd op teamspirit. Als PSV anders had gespeeld tegen Barcelona en ook verloren zou hebben hadden ze weer wat anders gevonden om over te klagen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws